diumenge, 6 de març del 2022

Filmoteca forçosa (67)


The Old Dark House/El casalot de les ombres (James Whale, USA 1932 (Filmin))
Insòlita barreja de paròdia i film d’horror, una mica a la manera de «La filla de Robert Poste», i a la vegada pare espiritual de «The Rocky Horror Show». Impecables composicions visuals del director. (8)

The Eyes of Tammy Faye (Michael Showalter, USA 2021 (Girona))

El negoci de la religió a Estats Units a través de la vida dels telepredicadors Tammy Faye i Jim Bakker. Grotesc en excés, com ho són les interpretacions de Jessica Chastain i Andrew Garfield. (6)



The Best Years of Our Lives/Els millors anys de la nostra vida (William Wyler, USA 1946 (Filmin))
De com la població americana va aprendre a superar la Segona Guerra Mundial. Pel·lícula prolixa i terapèutica, potser deu el seu fenomenal èxit a haver aparegut en el moment i el lloc adequat. (7) 

Belfast (Kenneth Branagh, Regne Unit 2021 (Verdi))

De com la família Branagh va deixar Belfast per instal·lar-se a Londres. Una visió dels conflictes d’Irlanda del Nord esteticista i força amable. (7)



Madame de… (Max Ophuls, França 1953 (Filmin))
Tragicomèdia irònica entorn d’unes arracades. Hi brilla Danielle Darrieux (poca conya!), amb Vittorio de Sica i Charles Boyer. Encisadora i elegant, a mig camí entre París i Viena. (8)

Trafic (Jacques Tati, França 1971 (Filmin))
L’última aparició de Monsieur Hulot en pantalla està dedicada als nostres «amics» de quatre rodes. Un nou ballet irònic de la modernitat en un to una mica menor després del do de pit de «Play Time». (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada