dimarts, 22 de març del 2022

Filmoteca forçosa (68)

The Dreamers (Bernardo Bertolucci, França 2003 (Filmin))

Preciós homenatge a la «nouvelle vague» i el cinema en general, amb rememoració de maig del 68 i els temps en els que es somiava amb la Revolució. Debut de la fascinant Eva Green. (8) 


Kimi (Steven Soderbergh, USA 2022 (HBOmax))
«Thriller» (hereu de «Blow Up» i «Blow Out») de crim descobert per via tecnològica, en aquest cas un assistent de veu. Una arrencada lenta, un guió impossible, però finalment molt excitant. Estupenda Zoe Kravitz. (6)

Death on the Nile (John Guillermin, Regne Unit 1978 (Filmin))
Primer Poirot interpretat per Ustinov per una intriga llarga però no especialment distingida. Salvem-la pels paisatges i els monuments egipcis i sobre tot per la presència sobreactuada de Bette Davies, Angela Lansbury i Maggie Smith. (7)
I predatori (Pietro Castellitto, Itàlia 2020 (Filmin))
Comèdia negra que fa topar una família burgesa amb una altra de feixista. Guió amanerat i sense ritme que se suposa que té pretensions artístiques. (5)

La mala educación (Pedro Almodóvar, Espanya 2004 (Filmin))
Un dels Almodóvars més complexos i agosarats, també un dels últims veritablement rodons (amb «Volver» i «Dolor y gloria»). Cal recuperar-lo ara que els abusos a menors per part de l’església comencen a ser notícia de premsa. (8)

Stillwater/Qüestió de sang (Tom McCarthy, USA 2021 (Movistar+))
Basada en un cas real d’incompetència judicial/policial, els guionistes ho converteixen en un thriller apàtic on un bon americà simple (Matt Damon) que viatja a Marsella per salvar la seva filla (Abigail Breslin) dels errors de les institucions europees. Hi ha una història d’amor innecessària amb Camille Cottin. El millor, Breslin. (6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada