dissabte, 8 de setembre del 2018

Un món de metros: Hangzhou

Hangzhou és una altra d'aquelles ciutats xineses desconegudes de 9 milions d'habitants que tant ens agraden. Disposen de metro només des de 2012, però ja tenen tres línies en funcionament, 83 estacions i 117 quilòmetres de vies. El seu mapa és un nyap imperdonable i sense criteri conegut —separació irregular entre estacions, angles de tota mena, alguna corba indesitjable, la caiguda flàccida de la línia taronja...—. Què passa amb els dissenyadors gràfics a la Xina? Se'ls va carregar tots la Revolució Cultural?

Per fortuna l'esperança és l'últim que és perd. Hangzhou té grans plans pel futur, entre ells 7 línies més de metro que haurien d'estar en actiu per l'any 2021. Crec que, si els xinesos ho diuen, segur que compleixen. Per si de cas, humilment demano que respectin aquesta bella proposta inspirada en el de Beck per a Londres.

2 comentaris:

  1. En aquest cas sí que em sona aquesta ciutat perquè tenen una colla castellera que fa castells de 9, els Xiquets de Hangzhou, no és conya. Ara bé, no me la facis situar al mapa. El disseny futur és realment maco, els locals deuen estar desitjant que arribi el 2021 només per no haver de veure més el mapa actual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bo això dels Xiquets de Hangzhou! Sembla ser una ciutat força interessant.

      Elimina