divendres, 4 de març del 2022

La reina de la comèdia

En el cor de la sèrie «Hacks» (HBO Max) trobem la confrontació de dos personatges antagònics que, a través de múltiples topades, acabaran entenent-se. Al menys fins a un cert punt. Deborah Vance és una llegendària monologuista còmica que amb els anys s’ha acabat estancant professionalment. El seu mànager la posa en contacte amb una jove guionista recentment represaliada per fer un comentari inconvenient a Twitter. D’entrada, ni l’una ni l’altra mostra cap interès per treballar plegades, però fins i tot l’espectador més despistat ja endevinarà que, si no formen parella professional, no hi hauria sèrie.

Tret de l’ambientació en el món dels monologuistes, la idea que hi ha darrera de «Hacks» és força convencional; en canvi la seva execució voreja l’excel·lència, des d’uns guions tragicòmics on es contrasten les formes de fer de dues generacions diferents, fins a unes intèrprets principals en estat de gràcia. L’extensa carrera de Jean Smart —«24», «Fargo», «Watchmen», «Mare of Easttown»— rarament li ha proporcionat un protagonisme tan sucós com el que té aquí de diva exigent i imprevisible, però amb ferides amagades i un cor d’or amagat en algun punt del seu pit. La relativament novençana Hannah Einbinder li dona la rèplica amb considerable naturalitat i soltesa.

Semblarà un motiu frívol, però un dels al·licients de «Hacks» és l’entorn de luxe ostentós per on es mou Deborah, envoltada en tot moment per un exèrcit de servents amb diversos graus de lleialtat. I encara més la localització a Las Vegas —una de les ciutats més extravagants i ximples del planeta— que ofereix escenaris dignes d’una sèrie de ciència-ficció. L’any té amb prou feines dos mesos d’edat i ja goso augurar que «Hacks» serà una de les tres millors sèries de la temporada.  

5 comentaris:

  1. O de cómo una mezcla de seres de alquimia poco probable prende y es capaz de justificar la vida entera...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues te lo digo de otro modo: De cómo la sola combinación de personajes bien distintos, casi opuestos, justifica el éxito de esta serie en cartelera.

      Elimina
    2. O el fructífer joc del yin i el yang.

      Elimina
  2. Mira que no volia ampliar la llista de sèries pendents, però quan he llegit "serà una de les tres millors sèries de la temporada" he hagut d'apuntar-la, espero que no hagi de tornar aquí a queixar-me de la decisió.

    ResponElimina