diumenge, 16 d’octubre del 2022

Filmoteca forçosa (87)


L’Incroyable Histoire du facteur Cheval (Nils Tavernier, França 2018 (Filmin))

Emocionant història del carter Cheval i el temple «naïf» que va construir per a la seva filla. O com no hi ha res millor que una obra feta des de l’amor. (8)


Moneyboys (C.B. Yi, Taiwan 2021 (Filmin))

Drama estètic i estàtic sobre un noi que sosté la família mitjançant la prostitució i el menyspreu que rep a canvi. Una curiositat interessant i ben resolta. (7) 



Elephant (Gus Van Sant, USA 2003 (HBO max))

Freda i polièdrica visió d’una massacre en un institut. L’aparent absència de motivació indueix una incòmoda ambigüitat moral. (7)


After Yang (Kogonada, USA 2021 (Amazon))

Ficció metafísica i ensopida sobre l’eterna qüestió dels sentiments dels robots. No, no és «Blade Runner». (6)



Cyrano (Joe Wright, Regne Unit 2021 (Amazon))

Adaptació musical de l’obra de Rostand a càrrec de la gent de The National. L’apèndix nasal conflictiu ha estat substituït pel nanisme del protagonista, una ocasió ideal per fer brillar els talents de Peter Dinklage. (7)


Ascension (Jessica Kingdon, USA 2021 (Filmin))

Explotació i consumisme a la Xina moderna. Un documental que mostra sense fer cap comentari un panorama que fa feredat per les seves aclaparadores dimensions. (7)


2 comentaris:

  1. La pel·lícula sobre facteur Cheval em va agradar força , és sorprenent el que va crear aquest home tot sol. Vaig poder visitar-ho , fa uns anys i és un món fantàstic, us ho recomano !.
    Salut ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em va agradar i sorprendre. Si hi sóc a prop segur que ho visito. Salut, Artur!

      Elimina