diumenge, 27 de setembre del 2015

Crim i càstig. I càstig.

Sorprèn la benevolència amb la que la crítica ha tractat «Irrational Man», el Woody Allen d’aquesta temporada. O potser no sorprèn tant, ja que el veterà director sembla definitivament situat en un lloc més enllà del bé i el mal. El cert és que no recordo cap pel·lícula seva tan activament enutjosa. N’hi ha hagut de fluixes i d’oblidables, com ho va ser «Magic in the Moonlight» l’any passat; però «Irrational Man» és directament avorrida, un pecat que (que jo recordi) Allen no havia comès mai abans. Plantejada com un problema moral en els termes més banals, poc treballada, redundant, matussera en la construcció i amb una banda sonora que repeteix el mateix tema unes cinquanta vegades, no se m’acut ni una sola cosa positiva que dir al respecte.

Senyor Allen, si us plau, prengui-s’ho amb calma i, si algun any no se sent inspirat, no cal que faci una pel·lícula igualment. El seu públic no s’empiparà ni li ho tindrà en compte, podrem passar-nos perfectament una temporada sense un nou film seu: ja anem molt ben servits amb el seu fons d’armari.

12 comentaris:

  1. I més nosaltres, que podem veure "Marits i mullers" al teatre (que sembla que està molt bé). L'anterior ja me la vaig perdre, i veig que aquesta va pel mateix camí...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, diuen que l'adaptació de'n Rigola està molt bé.

      Elimina
  2. No tota l'ha crítica ha estat benevolent, he llegit alguns penjaments, també. Passo.

    ResponElimina
  3. També he llegit crítiques que li foten canya, fa temps que no fa res interessant, com per exemple la frenética misteriós assasinat a Manhattan....

    salut

    ResponElimina
  4. Com a mínim la Emma Stone es guapa :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això no ho nego. I és bona actriu. Millor anar-la a veure en qualsevol altre paper.

      Elimina
  5. Passaré d'ella.
    Es veu que Mr. Alen té un contracte amb qui sap qui per fer una pel·lícula per any i si ho ensopega bé i si no també.
    Em quedo amb Delictes i faltes, Anna i les seves germanes, El misteri de l'escorpí de jade i tantes d'altres que conformen una sola obra que, com la comèdia humana, presenten una brillant metàfora de la vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Precisament han comparat aquesta, molt desfavorablement, amb Delictes i Faltes. El contracte crec que el té amb el Diable.

      Elimina