dissabte, 28 de juliol del 2018

Un món de metros: Taixkent

Tashkent, capital de l'Uzbekistan, és amb Almaty l'única ciutat de l'Àsia Central que disposa de metro. Fou inaugurat l'any 1977, compta amb tres línies i 29 estacions. El mapa no és cap cosa i l'única gràcia que li trobo és que està escrit en ciríl·lic, alfabet que encara em veig capaç de controlar després de quaranta anys d'abandonament.

Si els deus de l'infortuni i les vagues salvatges no ho impedeixen, aquí serem de vacances en un parell de dies. Per descomptat penso baixar al metro i fer-hi un trajecte o dos. Malauradament llegeixo a les guies de viatge que la fotografia de les instal·lacions està prohibidíssima (és el que tenen les dictadures post-soviètiques). És una pena, perquè el metro de Tashkent ofereix un deliri ceràmic digne de Marina d'Or. Imagino que els autors de les fotos següents foren degudament executats a l'alba.



2 comentaris:

  1. Ostres, no sé si sóc a temps de desitjar-te unes bones vacances o ja ho veuràs a la tornada. En tot cas, tinc un altre desig que seguirà sent vàlid: espero que no t'executin a l'alba.

    Pel que fa a aquest metro, o més ben dit a aquesta ciutat... desconeixia la seva existència. Si tota la ciutat és com les estacions, serà digna de visita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El desig ha arribat a la tornada i, com pots veure, no m'han executat (tot i que vaig poder fer fotografies del metro). Continuaré informant.

      Elimina