dimarts, 2 de juliol del 2013

El cranc de les pinces de plom

Una absoluta raresa que els de can Moulinsart (o sigui la vídua i el suspecte habitual) comercialitzen des de fa pocs anys: una versió animada de “El cranc de les pinces d’or” datada l’any 1947. Dir-ne animada és del tot exagerat, ja que els seus moviments no passen d’artrítics. Filmada en un molt poc atractiu blanc i negre i tècnica de “stop motion”, dirigida per un tal Claude Misonne, i interpretada per “poupées de chiffon”, que a casa meva anomenem ninots de drap i que actuen tan malament com sonen, la cinta és una absoluta invitació a l’oblit.

Intenta imitar, vinyeta a vinyeta, el contingut de l’àlbum seminal “El cranc de les pinces d’or”, cosa que tornaria a fer amb més fortuna Steven Spielberg seixanta anys i escaig més tard. La producció no pot ocultar la migradesa del seu pressupost: les escenes marítimes, apart d’unes maquetes de cartró (o de pa sucat amb oli), semblen rodades a un safareig d’aigua sabonosa. Els actors són execrables i Milú ha de passar per l’humiliació d’esdevenir una mena de portaveu de la Marylin de l’Herta Frankel (“la perrita más lista del mundo”, per qui ho hagi oblidat).

La cosa dura gairebé una hora i es fa inacabable; inclou a més un parell de números musicals horribles. Una experiència que trigaré a oblidar.


12 comentaris:

  1. Ja veig que el naïf no és el teu fort. Donant un bon repàs al que es pot veure al Youtube -li ha passat per alt a la vídua?- és una genialitat, fins i tot el número musical que he vist! Potser perquè no sóc tintinòfil...

    ResponElimina
  2. Això era naif? Pensava que era tot just inepte.

    ResponElimina
  3. Un altre tresor que desconeixia! No m'entren ganes de veure'l, no...

    ResponElimina
  4. ujna raresa, i veig que hi ha la peli sencera a Youtube, fins i tot per curiositat la miraré.

    http://www.youtube.com/watch?v=v1OFwcvuclc

    ResponElimina
  5. Amb totes les coses que has dit, m'han vingut unes ganes boges de mirar-la!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric, a tu que et van les rareses cinematogràfiques, encara li trobaries un passe...

      Elimina
  6. Coincideixo amb l'Enric. I sense ironies!

    ResponElimina
  7. ganes de prendre mal ... vaig a fer un cop d'ull a veure si aquesta vegada m'agrada en Tengteng ^^

    ResponElimina