diumenge, 28 de març del 2021

Filmoteca forçosa (38)

 

Sword of Trust/Espasa de confiança (Lynn Shelton, USA 2019 (Filmin))

Comèdia mig improvisada sobre teories de la conspiració i una espasa de la guerra civil americana. Últim treball de Shelton abans de la seva prematura mort. Minimalista i simpàtica, m’ha divertit i Marc Maron està estupend. (7)


Big Trouble in Little China (John Carpenter, USA 1986 (Disney Star))

Abans que Bruce Willis, Kurt Russell ja suava la samarreta imperi. Esbojarrada «chinoiserie» d’arts marcials que hauria fet les delícies a Can Pistoles. (7)


Coherence (James Ward Byrkit, USA 2012 (Filmin))

Durant un sopar d’amics el pas d’un cometa obre la possibilitat d’infinits universos paral·lels. Astut film de gènere fantàstic de pressupost modest, però molt eficient. La paranoia està servida. (7)


Airplane! (Abrahams, Zucker & Zucker, USA 1980 (Amazon))

Cim del cinema paròdic (amb permís de «Top Secret!»). Rècord mundial de demolició de clixés per segon. Mil vegades imitada (per desgràcia), mai no superada. (8)


Suk Suk (Ray Yeong, Hong Kong 2019 (Filmin))

Dos avis de Hong Kong mantenen una relació d’amagat de les seves famílies. Aborda de forma senzilla, però molt autèntica el problema de molts gais septuagenaris. (7)


The Wrong Man/Fals culpable (Alfred Hitchcock, USA 1956 (Filmin))

Basada en un cas real, quelcom insòlit en Hitchcock. El film té un to realista i fatídic que sembla més propi de Fritz Lang. Bones interpretacions de Henry Fonda i, sobre tot, Vera Miles. (8)




6 comentaris:

  1. Doncs mira, ara m'has fet venir ganes de mirar 'Airplane!' Fa molt temps que no la miro. La part complicada serà convèncer la companya de mirar-la amb mi...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, trobo que és una pel·lícula que sempre ha de venir de gust.

      Elimina
  2. Y "The Wrong Man", con el plus impagable de la  música de Herrmann.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vols creure que ni em vaig fixar? Queda molt ben dissimulada amb la música que toca el conjunt de Henry Fonda.

      Elimina
  3. Coherence es una de les meves pel·lícules de ciència ficció preferides, super baix pressupost, pràcticament una obra de teatre, però molt ben pensada, el final pot grinyolar una mica, però m’encanta la idea de les paradoxes.

    Airplane! Es la meva pel·lícula paròdia preferida, per sobre de Top Secret, la qual té escenes més treballades, però com a bromes i gràcia Airplane es millor, i es més salvatge, a més té a Leslie Nielsen! “He triat un mal dia per deixar de esnifar cola”

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem pensava que ningú no havia vist "Coherence". Amb "Airplane!" crec que tot l'Univers està d'acord amb la nostra opinió.

      Elimina