dijous, 28 de juliol del 2022

Bocamolla


Habituats com estem a conèixer la història dels Estats Units millor que la nostra, la paraula "Watergate" no ens és desconeguda i fins i tot sabem relacionar-la amb la caiguda del president Richard Nixon a mig mandat. Si els detalls concrets de cas se'ns escapaven, aquí tenim la sèrie "Gaslit" del canal Starz per refrescar-nos-els. En aquest cas la història posa el focus en Martha Mitchell, esposa del Fiscal General i dama coneguda per no tenir pèls a la llengua. Malgrat la seva militància en les files republicanes, la seva incontinència verbal i la seva afició per ser el centre d'atenció la dugué a revelar dades confidencials que precipitaren la destitució del president.

El to del relat és exagerat i fins i tot grotesc; i com que amb les desventures del matrimoni Mitchell no hi havia prou per omplir vuit capítols de gairebé una hora, ha calgut incorporar altres personatges de la trama, de vegades com una vinyeta expandida el cas del vigilant de seguretat Frank Wills—, d'altres com una subtrama propera al deliri —la del cap dels espies G. Gordon Liddy—. Tenen una mica més de consistència el fiscal John Dean (encarnat en el guapo Dan Stevens) i la seva esposa (l'estimulant Betty Gilpin).

Però "Gaslit" és sobretot el xou del matrimoni Mitchell. Sean Penn, està irreconeixible en la seva caracterització de John N. Mitchell (vegeu si no la foto de dalt) i et fas creus de com han aconseguit la miraculosa transformació. Mentrestant Julia Roberts, sense tenir una gran semblança amb la Martha real, devora la pantalla en cadascuna de les seves intervencions. Per això és una estrella. La sèrie potser no és gaire bona, però per veure el treball de l'actriu ja justifica la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada