dissabte, 16 de juliol del 2022

Un món de metros: Albert Guillaumes Mercer


Fa mesos que tinc els metros força oblidats i són els amics els que hi pensen més que jo. Ha estat en Galderich qui m'ha fet conèixer l'Albert Guillaumes Mercer, un enginyer tècnic que sembla particularment obsessionat per les estacions de metro i per la disposició dels seus elements en relació a l'espai que ocupen. Mitjançant un treball d'observació "in situ", en Guillaumes estableix la configuració dels accessos, de les andanes i les vies, i en fa un esquema d'aparença tridimensional completament entenedor.

Així, al llarg dels anys i amb paciència de formigueta (com correspon a la subterraneitat de la seva tasca), l'Albert Guillaumes ha recollit informació sobre metros de tot el món (bé, en realitat d'Europa i quatre d'americans) fins arribar a dibuixar més de 600 estacions, entre les quals les xarxes completes de Barcelona i Marsella.
Si us interessa el seu mètode de treball, trobareu en aquest fil de Twitter un seguit de detalls ben esclaridors. Finalment aquí us enllaço la seva pàgina web on podreu consultar el fotimer d'estacions que l'Albert ha documentat fins ara. Davant d'una tasca tan ingent no em queda altra resposta que badar d'admiració, i no per això oblido el seu indubtable valor estètic (o soc jo que m'ho miro amb molt bons ulls).


2 comentaris:

  1. La web d'aquest home va sortir en un dels meus reculls dels divendres. Jo també trobo increïble la tasca d'aquest home, tant per la quantitat d'estacions com per la qualitat de la feina.

    PS: Es realment llarga l'andana de Renfe de Pl.Catalunya. Sembla però, que l'haurà de tornar a dibuixar perquè volen fer obres.

    ResponElimina