diumenge, 3 de juliol del 2011

Un món de metros: Shakespeare

Es pot engrandir amb un preceptiu clic

Per acabar bé la setmana, tan farcida de mapes de metro, proposarem un esquema lleuger com aquest publicitari de la Royal Shakespeare Company, on els personatges del bard de Strattford s’adapten a certs rols determinats.

Aquí la configuració de les línies no es basa en cap xarxa de metro coneguda, però el disseny és evidentment deutor del de Londres, fins i tot amb un riu que hi passa pel mig que tant podria ser el Tàmesi com l’Avon. Les línies van dedicades als amants (inclosos els amants en hora punta i els amants en construcció), les mares, els pares i les filles, els dolents, els herois, les dones fortes i difícils, els guerrers i els bufons. Com que el mapa s’ha dissenyat a mida, les cruïlles tenen sentit. La Tamora de Titus Andrònic és a la vegada dona forta, difícil, dolenta i també mare.

Apareixen també alguns pictogrames convencionals que afegeixen notes d’humor. El signe de “gossos benvinguts” és al costat de Launce, un criat còmic d’Els dos cavallers de Verona qui, junt amb el seu gos Crab, sol robar totes les escenes on apareix. El deforme Ricard III ve acompanyat del senyal d’accessible per a discapacitats. Icones de lavabos unisex són al costat dels casos de transvestisme, com el de la Rosalind de Al vostre gust o la Viola de Nit de reis. El símbol d’un restaurant resulta molt escaient aplicat a Titus Andrònic, atès que la seva tragèdia conclou amb un terrible festí antropofàgic. I la pobra Ofèlia, ofegada en un bassal, té al costat el símbol de “servei de barques fluvials”.

Demà, juro que no hi haurà més metros.

12 comentaris:

  1. Ostres, demà no hi haurà un altre metro però déu ni dó la de metros alternatius que has aconseguit recopilar. D'això en podríem dir l'"efecte Alícia"!

    ResponElimina
  2. Galde, a la xarxa ens hi trobarem tots. Segurament tornaran Alícia, Dickens i Tintín. Sento una imperiosa necessitat de veure Tintín retratat al metro. Me'n vaig al Mas Googgle.

    ResponElimina
  3. Jo m'ho passo pipa amb tant de cable de colorins! i la línia més carregada, la folla. Allau, què diu al costat de Hamlet? és l'únic amb requadre especial.

    ResponElimina
  4. Kalamar, crec que diu "l'intercanvi entre herois i guerrers pot produir retards en el seu viatge". En quant a l'avió crec que es refereix al viatge fallit de Hamlet a Anglaterra.

    ResponElimina
  5. Això ja és tota una altra cosa :) Civilització per fi! :)

    ResponElimina
  6. Clídice, dissenyat per Harold Bloom :)

    ResponElimina
  7. Brutus al final d'una branca que deriva dels herois i va una estona paral·lela a la dels amants... M'agradaria saber-ne el significat.

    ResponElimina
  8. No en tinc ni idea, Brian, a mi també m'agradaria saber-ho. Tampoc he sabut trobar Juli César.

    ResponElimina
  9. Allau! Jo que em pensava que el de música moderna era el súmmum! I era em presentes això! M'encanta la línia Villains i Fools! Ara, la de Strong & Difficult Women és insuperable.
    Si són com aquestes per mi ja pots posar metros cada dia!

    ResponElimina
  10. David, a mi m'encanta "Lovers in construction".

    ResponElimina
  11. Serà per deformació professional, però aquest metro m'ha paregut insuperable.

    ResponElimina
  12. Serà perquè hi surts de cap de línia ;p

    ResponElimina