dissabte, 23 de setembre del 2017

El pitjor atlas del món (3)

Efectivament, els Estats Units són enormes comparats amb altres continents. Oi que no us ho esperàveu?

La taula següent no és un mapa ni és "terrible" en cap sentit, però l'he trobada al mateix compte de Twitter i m'ha semblat curiosa. És la taula periòdica dels elements on la seva informació habitual ha estat substituïda per la bandera del país (o països) que van descobrir cada element químic. Els rectangles de color maó representen elements ja coneguts pels antics. I sí, hi ha dues banderetes espanyoles, el wolframi i el platí.

En el següent mapa descobrireu què passa quan se'ls hi demana a 1.700 americans que indiquin on creuen que es troba Corea del Nord. Dedueixo que d'entrada el test es va efectuar sobre un mapa exclusivament asiàtic. Si haguessin partit d'un mapamundi, les respostes haurien sigut encara més reveladores.

I a continuació, el mapa estúpid definitiu: els habitants per càpita dels països europeus. Atenció que les dades de Kosovo no estan disponibles.

Acabo amb el típic toc surrealista, o què passa si substituïm tots els països francòfons per una fotografia de Kim Kardashian plorant. Agrairé aclariments.

4 comentaris:

  1. Suposo que el de la Kardashian s'explica perquè va ser assaltada i robada al seu piset de París.

    Santi

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, em sembla que va ser a l'hotel; però Madagascar o Nova Caledònia no en tenen la culpa.

      Elimina
  2. Molt realista el mapa d'equivalències entre EUA i els altres continents, sobretot perquè hi inclouen la silueta d'Amèrica del Nord també...

    I sobre localització de llocs al mapa, fa uns anys vaig veure un reportatge on els demanaven de localitzar el seu propi país, i el lloc on el situaven era del tot divers. Però hauríem de fer la prova aquí també...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Xexu, és un cas en el que la part és més gran que el tot.

      I potser sí que ens haurem de plantejar deixar de burlar-nos de la ignorància geogràfica dels Estats Units; potser no sortiríem aquí més ben parats.

      Elimina