dimarts, 1 de juny del 2021

Filmoteca forçosa (47)

Mon oncle (Jacques Tati, França 1958 (Amazon))

A Tati l’exaltava el nou i l’enamorava el vell com va demostrar aquí en els seus «Temps moderns» particulars. Una delícia coreogràfica que sembla dibuixada per Franquin. (9) 


Le crime de Monsieur Lange (Jean Renoir, França 1936 (Filmin))

Insòlit, coral i anàrquic, filmat amb admirable fluïdesa. Sembla un precursor de Berlanga. (8)



Fantasmi a Roma (Antonio Pietrangeli, Itàlia 1961 (Filmin))

Deliciosa comèdia fantàstica sobre els fantasmes que habiten un vell palau romà. Tendres difunts molt abans de Tim Burton. (7)


Frailty/Calfred (Bill Paxton, USA 2001 (DVD))

Un dels dos llargmetratges que va dirigir l’actor abans d’una prematura mort. Un conte truculent sobre guilladures religioses. El guió és discutible, però el film té els seus admiradors. (6) 


You Gotta Stay Happy/Visca la vida (H. C. Potter, USA 1948 (Filmin))

Núvia milionària escapa el dia del casament i es topa amb un aviador d’empenta interpretat per James Stewart. Comèdia amb algun tret interessant, que intenta ser esbojarrada, però que ha de carregar amb Joan Fontaine, que no ho és gens. (6)



Rich and Strange (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1931 (Filmin))

Un matrimoni sumit a la rutina rep una herència i emprèn un viatge on descobriran que enlloc s'està com a casa. Un Hitchcock dels primers temps, ple d’humor i amb detalls ja de gran director. (7)

6 comentaris:

  1. La de Tati es excepcional. Incluso me atrevería a decir que incluye ciertos fotogramas de lo que después, en el 70, se denominó Land art, en unas tomas con el piso y el coche del señor de "posibles".
    Salut

    ResponElimina
  2. Durant l'últim any vaig reveure per enèsima vegada "Mon oncle". I sí, segueix semblant-me excepcional. Una joia del cinema francès i del cinema universal.

    ResponElimina
  3. Rich and Strange és una de les meves preferides de l'etapa anglesa. I què dir de Tati... M'encanta la definició de que sembla dibuixat per Franquin.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha quedat postergada per altres títols i potser també perquè té poc a veure amb el suspens.

      Elimina