diumenge, 3 de maig del 2009

La darrera joguina (fins ara)


Caldrà que culpi Imma que, des del Bloc de Lletres, ens informà de l’existència de Library Thing, una pàgina que permet introduir la teva biblioteca particular a la xarxa. A casa ens hem convertit en addictes. Per poc que investiguis, aviat es descobreix que les possibilitats són immenses. Pots trobar-hi gent que té similars gustos literaris, fins i tot pots comparar la teva biblioteca amb la d’alguns autors morts (de moment comparteixo un llibre amb papà Hemingway). Pots veure si predominen els mascles o les fèmines a la teva col·lecció, si la majoria d’autors són morts o si no tenen encara fotografia.

Fins i tot hi ha una opció “Vous et nul autre” que agermana biblioteques que comparteixen títols que ningú més no té.

El servei és gratuït si la teva biblioteca no sobrepassa els 200 exemplars, per a la resta els preus són molt raonables. De totes maneres, com que són gent molt agradable, vist l’èxit que tenen dins de la comunitat catalana, estan regalant subscripcions per a qui els hi ho demani. Disposo de contrasenyes per obtenir una subscripció sense límits, o sigui que només cal que me la demaneu. Trobo que l’aventura val la pena.

4 comentaris:

  1. em sap greu pero no gracies...
    a casa hi tinc mes de 3.000 llibres i ja nomes treuri la pols s'em fa feixut...jajajajja
    que tinguis un bon dia!

    ResponElimina
  2. Albert, les subscripcions que reparteix en Tim són per continuar durant un any més després d'assolir els 200 llibres límit de la subscripció gratuïta. La Gamoia i jo hem posat un missatge al fòrum català de LibraryThing per oferir-les, però no sembla que hi hagi gaire gent interessada, de moment...

    ResponElimina
  3. Que hi tens compte? Jo hi estic fitxant els meus diccionariets.

    ResponElimina
  4. Sí, Joan, tinc un compte, però començo a pensar que (jo que sóc maniàtic de les catalogacions) m'he ficat en un parany que em durarà més enllà de la jubilació.

    ResponElimina