dilluns, 16 de novembre del 2009

Vida i destí (etapa 6)


Aniré per feina, que això ja comença a semblar el serial explicat per la portera.

Al front de Stalingrad, a la casa 6/1 Sergei, el nebot de Liudmila, s’enamora de la telegrafista i el seu superior (entendrit) envia tots dos lluny de la línia de foc. El comissari Krímov (oncle de Sergei i ex marit de Zhènia, la germana de Liudmila) arriba a la casa 6/1 per posar ordre, però el fereixen lleument i fa mutis. L’ofensiva alemanya s’intensifica i de la resta d’ocupants de la casa 6/1 aviat no en queda ni un de sol viu.

Liudmila i família retornen a Moscou després de passar més d’un any a Kazan. Víktor s’indigna davant de la purga que pateixen científics de vàlua, mentre els seus col·legues callen atemorits. Víktor se sent cada vegada més sol, incomprès tant pels altres físics com per la seva pròpia família.

Liss, l’oficial de les SS revisa les instal·lacions on aviat s’iniciarà la Solució Final. El llenguatge tècnic, la reducció de la vida humana als seus components orgànics, atorga a aquest passatge una sinistra eficàcia. Breu retrat d’Eichmann. Segueix un capítol molt intel·ligent sobre l’antisemitisme i les seves causes.

El comandant Nóvikov amb els seus tancs, acompanyat del comissari polític Guétmantov, cada vegada més aprop del front de Stalingrad. Reunions per preparar l’ofensiva.

Krímov, donat d’alta, torna a Stalingrad i visita la central elèctrica per reveure el seu cunyat. S’adona que encara estima Zhènia.

Ja sóc a la pàgina 675.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada