dissabte, 16 de febrer del 2019

Un món de metros: Nàpols (2)

Des de l'apunt del 2009 la xarxa del metro de Nàpols no ha experimentat cap canvi important (23 estacions i 28 quilòmetres de vies); però, com que l'exemplar que vaig mostrar llavors era un dels més abominables de la col·lecció, presento aquesta versió actualitzada, molt més agradable a la vista.

Cal aclarir que el metro pròpiament dit correspon només a la línia groga i la breu línia blau clar que hi ha a baix a l'esquerra. La resta són trens de rodalies urbanes. Dit això, la separació entre estacions no podria ser més variable, ni el traçat de les línies, més delirant. Premi a la línia groga que fa un bucle sobre ella mateixa i després dibuixa un angle agudíssim. El desordre napolità.

4 comentaris:

  1. Molt més agradable a la vista només per comparació amb l'anterior, però és un desastre total si el comparem amb altres models que ens has ensenyat, potser dels pitjors, així que Nàpols no millora gaire, que diguem. Aquest loop és l'única cosa destacable, no perquè tingui sentit, sinó per curiositat. Però ja és ben bé com m'imagino Nàpols, sense haver-hi estat. El traçat de la línia groga és el que dibuixaria qualsevol nen o nena de 5 anys que li demanis que et dibuixi una línia de metro. Això, o que són uns visionaris i van decidir incorporar el llaç groc a mode de reivindicació...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho he d'anar a verificar: Nàpols és una assignatura pendent.

      Elimina
  2. L'única vegada que he agafat el metro --o això pensava-- a Nàpols va ser el 2001 (o potser 2002), que hi vaig anar a un congrés i estava allotjada a Bagnoli. I ara m'assabento que no era metro, sinó tren. Per cert, viatjar en metro a Nàpols em va permetre comprovar una cosa que em va dir una amiga italiana: que hi veuria molts "Totós". No sé per què, pel carrer no m'hi vaig fixar, però en el metro vaig adonar-me que a Nàpols hi ha molts homes amb una fesomia com la de Totó (l'actor), aquella cara allargada, nas també allargat i mentó prominent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, resulta una mica ambigu, perquè diu Trenitalia però també Línia 2. Un metro ple de Totós ha de ser molt divertit.

      Elimina