divendres, 12 de desembre del 2008

Errades i propòsits d'esmena

Abans que res voldria disculpar-me per una errada en el meu allau del dia 10 passat: la proposta de França a favor de la despenalització de la homosexualitat es presentarà probablement la setmana vinent, no l’aniversari de la Declaració dels Drets Humans, com havia dit.

Mentrestant el Vaticà matisa la seva postura (o l’embolica més, segons es miri). El seu cap de premsa Federico Lombardi ha afirmat que l’Església “és contrària a les lleis penals que consideren que l’homosexualitat és un crim”, i que “no es discuteix que l’Església pugui estar a favor de criminalitzar els comportaments homosexuals o, fins i tot, la pena de mort” (visca la frase ambigua!). Tanmateix, i amb aquesta colla sempre arriba el moment del “tanmateix”, diu que “no tots els comportaments sexuals es poden posar en el mateix pla, en totes les situacions i en totes les normes”. Que facin aviat un concili i que ens ho expliquin.

Sense que es pugui parlar d’una pluja d’adhesions, alguns països més estan disposats a recolzar la proposta. Donem la benvinguda a Austràlia, Geòrgia, República Centro africana i Veneçuela. I San Marino!, disculpeu. A més, el Nepal, ha decidit posar punt i final a la seva tradicional política homòfoba, i també s’hi afegeix.

Col·lectius LGTB d’Estats Units, República Sudafricana i Rússia intenten pressionar els seus respectius governs perquè canviïn de postura. En el cas americà, han sol·licitat Barack Obama que es manifesti explícitament, encara que el seu mandat no comenci fins el proper 20 de gener. Seria un detall.

Tot plegat, devem tenir prop de 60 països a favor, o sigui que encara som minoria, perquè de països al món n’hi ha més de 200. Mentrestant, fa poc el Vaticà es congratulava per la seva postura, tot dient que no estaven sols. Amb tot aquest diabòlic laïcisme que els assetja, deuen pensar que “millor mal acompanyat, que sol”.

2 comentaris:

  1. Igual dins d'un parell d'hores el Vaticà desapareix sota les aigües del riu...si més no una estona :-)

    ResponElimina
  2. La pega és que l'element "immobiliari" del Vaticà, que és el que té un valor real, seria l'únic afectat. Els altres fugirien en el seu "papasub".

    ResponElimina