dimarts, 10 d’agost del 2010

Un món de metros: Glasgow


Funciona des de 1896, un dels més veterans del món.

15 estacions i 10 quilòmetres de vies.

Poc es pot dir d'aquest mapa, ho tenien difícil per espifiar-la. No deixa de ser un somni humit pels amants de la simetria.

14 comentaris:

  1. Ostres, em suggereix el "Carrusel deportivo"!

    ResponElimina
  2. Intueixo que segueixes de vacances. Que quan respons als comentaris ho fas sense mirar res més que el teu propi blog: algú segueix penjant posts? Respons tan sols als comentaris que et deixem els qui seguim de cos present.
    No hi fa res: jo també seré fora uns dies. Entretant, però, no faré el fantasma.

    ResponElimina
  3. Doncs sí, les línies circulars trobo que tenen un atractiu quasi lúdic. Com la Circle Line de Londres o el romàntic Loop elevat de Chicago. I, perquè no, l'enyorat tramvia 29 de Barcelona. Sobre tot a l'estiu, quan posaven les jardineres :)

    ResponElimina
  4. Galde, quines comparacions més odioses!

    ResponElimina
  5. Brian, això ha estat un flash de "me'n recordo": el tramvia que en deien de "circunvalación" i l'expressió "fer més voltes que el 29".

    ResponElimina
  6. Lluís, efectivament continuo de vacances (ja per poc) i tinc una activitat limitada a la xarxa (ordinadors manllevats, teclats impossibles...), ara, això de fer el fantasma ha sonat una mica malament ;p

    Que tinguis bones vacances o com li vulguis dir!

    ResponElimina
  7. Sincerament el comentari del LLuís m'ha semblat del tot desafortunat. Als blocs cadascú fa el quevol. O el que pot.

    ResponElimina
  8. Allà(u) on et trobis ves a fer punyetes, ets ridicul

    ResponElimina
  9. Estimat anònim: Qui parla de ser ridícul?

    ResponElimina
  10. Jo que pensava que era una línia nova, no recordava metro a Glasgow, segur que no hi vaig baixar. M'agrada que faci una el·lipse i estic amb l'Eulàlia, la gent amb blocs i similars fa el que vol i quan vol, agafa vacances o no n'agafa.

    ResponElimina
  11. Eulàlia no m'he pres malament el comentari d'en Lluís, he entès que volia dir que em comportava d'una forma fantasmagòrica, entrant i sortint una mica d'improvís. De totes maneres, demà passat regularitzaré les meves visites.

    ResponElimina
  12. Montserrat, no et sabria dir, potser és que hores d'ara no té gaire utilitat. Quan vagi a Escòcia ho hauré d'investigar.

    ResponElimina
  13. Ja t'ho vaig dir un cop: aquest metro és un dels meus favorits! I les parades estan tan juntes que tampoc no passa res si t'equivoques de sentit: el cercle és tan curt... (juraria que a Glasgow vaig veure algun plànol on la línia es veia circular i no el·líptica).

    ResponElimina
  14. Sí, Santi, ja recordo que m'ho vas dir. Efectivament hi ha plànols més antics on apareix en cercle. El més curiós és que des del segle XIX no l'hagin ampliat.

    ResponElimina