dimarts, 18 de desembre del 2018

Més series (sobre les que em fa mandra esplaiar-me) (2)

GLOW (Netflix): Cap espectacle més irrisori i teatral que la lluita lliure americana; i, quan la protagonitzen dones púgils, ja entrem de ple en el terreny de l'explotació sexista. Que amb aquest material de deixalla es pugui muntar un xou força decent resulta quasi miraculós. Part del mèrit cal atribuir-lo a la malícia dels seus creadors, Liz Flahive i Carly Mensch, i al seu "cast" d'una gran diversitat física i racial. Al capdavant, dues actrius tan valentes com confiables, Betty Gilpin ("Nurse Jackie", "Masters of Sex") i Alison Brie ("Mad Men", "BoJack Horseman"). Aquestes Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW) ja tenen aparaulada una tercera temporada.

"Bodyguard" (Netflix): Amb "Line of Duty" vam enamorar-nos de les arts entabanadores de Jed Mercurio. Aquest "Bodyguard", que ha cuinat enguany per la BBC, ha trencat tots els rècords d'audiència al Regne Unit. La trama pot fer pensar d'entrada en aquell complaent conte de fades protagonitzat per Whitney Huston i Kevin Costner. Efectivament, el guardaespatlles que interpreta Richard Madden ("Joc de trons") sedueix la ministra de l'interior (Keeley Hawes), a la que se suposa que està protegint. L'idil·li amorós dura poc, hi ha dobles traïcions i explosions terroristes a cada capítol, alguns espectador sensibles s'han queixat de l'aparició d'una dona de fe musulmana i carregada de males intencions; però són coses que també passen a la vida. La sèrie: una joia.

"One Day at a Time" (Netflix): Entre 1975 i 1984 es va emetre una sèrie del mateix nom, produïda per Norman Lear, basada en una "sitcom" on una mare separada criava dues filles. A l'actual "remake", Justina Machado (coneguda per ser l'esposa infermera del personatge de Federico Diaz a "Six Feet Under"), fa d'ex-soldat veterà de l'Afganistan, amb estrès post-traumàtic inclòs, a més d'exiliada cubana que viu a Califòrnia. El programa inclou rialles pregravades; però també gestos favorables a la modernitat, com la presència d'una filla lesbiana. Rita Moreno, 87 gloriosos anys, es cruspeix sense problemes totes les escenes on intervé.

"Easy" (Netflix): Dues temporades i setze capítols independents sobre gent de Chicago moderna i amb poc prejudicis, escrits i dirigits per Joe Swanberg. Alguns personatges reapareixen en més d'un capítol, ara de protagonistes, més tard com a secundaris. Presència d'actors coneguts: Orlando Bloom, Dave Franco o Judy Greer. Inclou la raresa d'un episodi parlat quasi totalment en castellà. Qualitat variable, però en general la sèrie és digna de recomanació. Tindrà tercera temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada