dissabte, 8 de desembre del 2018

Un món de metros: Miami

Per pal·liar els problemes de trànsit de Miami (1,1 milions d'habitants als que cal afegir un tou de població flotant) la municipalitat es va empescar un parell de sistemes paral·lels que es veuen representats aquí dalt amb manifesta complexitat. A l'esquerra, el tren elevat automatitzat que serveix el centre de la ciutat. Consta de tres bucles encadenats que es desglossen a la columna central. A la dreta, el metro pesant de rodalies també sostingut per pilastres (l'aqüífer tan proper a la superfície desaconsella els túnels). El punt de contacte entre els dos sistemes és l'estació de Government Center (i també Bricknell, si us hi fixeu).

Funcionen des de 1984, 38,9 quilòmetres de vies, 44 estacions. Suposo que no es podia integrar tot en un sol mapa, ja que funcionen a escales molt diferents, però déu-n'hi-do quin mareig!

2 comentaris:

  1. Quin mareig i quin embolic. Però imaginava que Miami havia de tenir més habitants, potser només hi viuen cantants i herbes d'aquestes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, de tant sentir-ne parlar, sembla que tothom hi hagi de viure; però potser alguns tenen la casa al poble del costat.

      Elimina