dimarts, 10 d’octubre del 2023

The Tower (HBO)


Les sèries britàniques de policies —Line of Duty, Happy Valley, Broadchurch, Blue Lights…— solen exhibir un excel·lent nivell de qualitat, amb trames sensibles a les qüestions socials i uns intèrprets impecables. The Tower és una digna successora d’aquesta tradició i potser el seu principal problema és que no té res de particularment original, si no és la brevetat de les temporades (tres i quatre episodis respectivament).

La primera temporada s’inicia amb la mort d’una adolescent refugiada provinent de Líbia i d’un policia veterà, quan tots dos cauen des del terrat d’un gratacels. Poc després desapareix la jove agent novata, únic testimoni de la caiguda. De la investigació s’ocupa Sarah Collins, una sergent lesbiana que s’acaba de separar. La trama és força embolicada, amb múltiples flashbacks, i barreja qüestions de racisme i de corrupció policial. La segona temporada, amb temes de violència de gènere i el cas d’una noia que va desaparèixer fa vint-i-cinc anys, millora notablement el que ja es feia bé a la primera. Hi ha a més alguns fils oberts que enllacen una i altra per donar la idea de continuïtat.

Gemma Whelan, a qui hem vist fent papers secundaris a Joc de Trons o Gentleman Jack, té aquí l’oportunitat de lluir-se en un paper protagonista. La sèrie es basa en una trilogia de novel·les de Kate London i, vist com de bé ha funcionat l’adaptació, la continuïtat està assegurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada