dimarts, 10 de novembre del 2020

Filmoteca forçosa (21)


Meet Me in Saint Louis/Cita en San Luis (Vincente Minnelli, USA 1944 (Filmin))

Estampetes familiars durant les quatre estacions de l’any a la ciutat del títol. Ensucrada com una mala cosa, té l’atractiu de les cançons de Garland i del seu agressiu Technicolor. (7)


Young and Innocent (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1937 (Filmin))

Un jove guionista és acusat de l’assassinat d’una actriu, la filla del cap de policia intenta provar la seva innocència. Meravellosament ingènua (i no només per les maquetes dels trens), però molt divertida. (7)


The Man Who Knew Too Much/L’home que sabia massa (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1934 (Filmin))

La primera versió és totalment pedestre, però conté detalls costumistes deliciosos. La presència de Peter Lorre eleva el to de la funció. (6)


Judy (Rupert Goold, USA 2019 (Movistar+))

Els últims anys de Judy Garland com a cas de manual de joguina trencada. Convencional fins al moll de l’os, cal reconèixer que la meva detestada Renée Zellweger no sap cantar, però s’hi esforça molt. (6)


California Suite (Herbert Ross, USA 1978 (Filmin))

Força mediocre film de sketchs escrits per Neil Simon i centrats en un hotel de luxe de Los Angeles. Les peces fluctuen entre el que és mínimament salvable (Maggie Smith i Micael Caine) i la vergonya aliena (Bill Cosby i Richard Pryor). Oblidable. (5) 


Tales from the Crypt (Freddie Francis, Regne Unit 1972 (Filmin))

Antologia de contes d’horror on una colla de malparits rep la fi que es mereix. Cinc històries en 90 minuts obliga a que tot passi molt ràpid, detall que aquí és un avantatge. La qualitat de les peces va de bones a excel·lents. Hi surt la Joan Collins. (7)


 

2 comentaris:

  1. Estàs fent un festival Hitchcock, eh? La segona versió de The man... és millor, sens dubte, però la primera té encant. I Youg and innocent té el travelling final al restaurant que és antològic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Salvador, les vaig repassant de mica en mica. De moment, "Young and Innocent" és de les meves favorites i el travelling final és de somni.

      Elimina