dilluns, 23 de novembre del 2020

Filmoteca forçosa (23)


Bottle Rocket (Wes Anderson, USA 1996 (Filmin))

Dos amics (Owen i Luke Wilson) fan de lladres aficionats amb resultats oblidables. El balbucejant debut d’Anderson ja revela les constants del seu estil. (6)


The Secret Agent (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1936 (Filmin))

Una d’espies a Suïssa durant la Segona Guerra Mundial. John Gielguld és un protagonista inadequat, com ho és Robert Young d’antagonista, però pitjor encara és Peter Lorre fent de mexicà faldiller. Un Hitchcock clarament menor. (5)


Manhattan Murder Mistery (Woody Allen, USA 1993 (Filmin))

La seva última reunió amb Diane Keaton i un dels últims films d’Allen realment còmics. És també un misteri criminal de sèrie B i una faula sobre l’avorriment dins del matrimoni. Un bombonet. (8) 


Coneixent Astrid (Pernille Fischer Christensen, Suècia 2018 (Filmin))

Un episodi de joventut que va marcar la vida d’Astrid Lindgren anys abans de ser escriptora. Admirablement explicat i sense necessitat de forçar el drama. Molt interessant. (7)


Crooked House (Gilles Paquet-Brenner, Regne Unit 2017 (Filmin))

Adaptació d’una novel·la d’Agatha Christie, de les més estimades per l’autora. Com sol ser habitual, una ambientació luxosa i acurada més un repartiment amb grans noms —Glenn Close, Terence Stamp, Gillian Anderson, Christina Hendricks…— una mica desaprofitats. Confortable com un berenar a l’anglesa. (7) 


Sabotage (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1936 (Filmin))

Basada en una novel·la de Joseph Conrad sobre un terrorista «avant la lettre». Plena de suspens i visualment molt potent. (8)




4 comentaris:

  1. D'acord aquest cop que Sabotage és un bon Hitchcock i Secret agent fluixeta. I que Manhattan Murder Mistery és una de les últimes grans comèdies de l'Allen.

    ResponElimina
  2. Només he vist la d'en Woody Allen (que m'encanta). De la resta crec que només veuré Crooked House, últimament estic acomodada en la simplicitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et sorprendrà, però oi que es tractava d'això?

      Elimina