Palm Springs (Max Barbakow, USA 2020 (Movistar+))
Encara que tingui pinta de collonada insubstancial, aquesta variació sobre el Dia de la Marmota té la seva gràcia. Hi ajuda la química entre els sempre agradables Andy Samberg i Christin Milioti. (7)
Matrimonio all’italiana (Vittorio de Sica, Itàlia 1964 (Filmin))
El clàssic «Filumena Marturano» d’Eduardo de Filippo amb una mà de pintura i la participació infal·lible de Sophia Loren i Marcello Mastroianni. Un cim del teatre popular convertit en un cim del cinema popular. (8)
Boccaccio 70 (Diversos directors, Itàlia 1970 (Filmin))
Típica cinta d’esquetxos, gènere que es va posar de moda als anys 60. Aquesta manté un molt bon nivell mig, però tots els episodis es beneficiarien amb un metratge menor.
Mario Monicelli dirigeix «Renzo i Luciana» sobre una parella que ha de dissimular el seu matrimoni per mantenir el lloc de treball. Ecos neorealistes i una Torino plena de neons i solars urbanitzables. (7)
La felliniana «Les temptacions del Doctor Antonio» presenta un purità obsedit per la censura (Peppino de Filippo) a qui un cartell publicitari d’Anita Erkberg treu la son. Delirant i divertidíssim. (8)
Luchino Visconti dirigeix «El treball» basant-se en Maupassant. Quan es descobreix que el jove comte Ottavio és un putero, la seva esposa decideix venjar-se. Fragment massa llarg i amb sobredosi de bibelots. Romy Schneider està preciosa. (7)
Sophia Loren és el gran premi de «La Rifa», dirigida en vena popular per Vittorio De Sica. (7)
The Dig/L’excavació (Simon Stone, Regne Unit 2021 (Netflix))
Inusual barreja de melodrama i arqueologia. Grans treballs de Carey Mulligan i Ralph Fiennes. Manipuladora però estèticament exquisida. (8)
Vaya, a la vista de tus conocimientos sospecho que si hicieras podcasts sería mejor escuchar cómo cuentas las películas que verlas. Una cosa por otra: Ayer me regalaron "El problema de los tres cuerpos", una novela del escritor chino Cixin Liu. Estaba deseando leerla porque me han hablado maravillas de ella. Tengo mucha curiosidad por ver si es tan buena.
ResponEliminaNo faré mai podcast, m'estimo més comunicar-me per escrit. No sóc lector habitual de ciència-ficció, només sé que aquesta de Cixin Liu és de les més comentades els últims anys.
EliminaTampoco soy asidua de la ciencia ficción. Normalmente no me la creo, excepto en mi trabajo donde con frecuencia la veo. Pero me han dicho que la novela logra ese momento epifánico, momento satori que dirían los asiáticos. Y quiero conocerlo.
EliminaSón massa pàgines per fer la provatura.
Elimina