dimecres, 18 de febrer del 2009

Dubai-bye

D’unes temporades ençà s’havia imposat l’oasi de Dubai com a destí turístic tan improbable com Marina d’Or. Aquest Manhattan del desert, molt deficitari en els apartats de sexe, drogues i rock&roll, només podia presumir de gegantins centres comercials i de moltes hores d’exposició solar, atraient així a la superficial fauna que es conforma amb una dieta de raigs UVA i de Dolce i de Gabbana.

Avui, per diversos mitjans, m’he topat amb cinc notícies diferents referides totes a la capital dels Emirats Àrabs Units. Llegeixo a La Vanguardia que, per motius de “seguretat”, se li ha denegat el visat a la tenista israeliana Shahar Peer per participar en el Torneig de Tennis de Dubai que començava el dia 15. Aquesta prohibició podria causar que la Federació Internacional de Tenis retirés el seu recolzament al campionat.

Al Times Online informen que a l'autora Geraldine Bedell se li ha retirat la invitació per assistir al primer Festival Internacional de Literatura de Dubai. La causa?, el fet d'haver escrit una novel·la ambientada durant la guerra d'Iraq on un dels seus personatges secundaris és un xeic gai que té un nòvio britànic. El llibre també ha estat enretirat de les llibreries del país.

L'esplendor virtual de la Michael Schumacher World Champion Tower
La mateixa pàgina enllaça amb aquesta altra, on el passat 29 de gener s'informava que hi havia hagut un vessament d'aigües fecals en una de les platges més exclusives del país.

Després una notícia del 14 de gener al Daijiworld en la qual s'informa que la policia ha trobat durant els darrers 4 mesos més de 3.000 vehicles abandonats a l'aeroport internacional de Dubai pels seus propietaris, que han hagut de fugir del país, incapaços de pagar les hipoteques degut a la crisi immobiliària. Segons les lleis dels EAU, l'impagament d'un deute és castigat amb la presó.

I per acabar, un reportatge d'una televisió alemanya (en anglès) sobre la crisi immobiliària:


Tot plegat sembla simbolitzar l'estupidesa humana a l'hora d'invertir en projectes forassenyats. Mentre les vaques anaven tipes ningú no va plantejar-se el sentit ni l'ètica d'aquest miratge enmig del desert; nomes ara, quan han aparegut les orelles del llop, hi ha qui té escrúpuls, hi ha qui té pànic i hi haurà qui es preguntarà què coi està fent en aquest racó de món.

Tal com van les coses, Dubai pot acabar com l'escenari ideal per a una pel·lícula de terror. I més a prop sembla que aquell projecte de construir una rèplica de Las Vegas a Los Monegros tira endavant, i es que no aprenem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada