dijous, 30 de juliol del 2020

Filmoteca forçosa (15)

Night is Short, Walk On Girl (Masaaki Yuasa, Japó 2017 (filmin))
Un jove universitari segueix durant tota una nit la noia de la qual està enamorat: alcohol, personatges pintorescos i percepcions alterades. No recordo haver vist pel·lícula d’animació més delirant. Adequada pels joves amants de les «japonaiseries». (7)

Kung Fu Master (Agnès Varda, França 1987 (Filmin))
Una mare separada s’enamora d’un adolescent de 14 anys company d’escola de la seva filla. Avui dia segurament no s’hagués rodat. Hi surt el fill de Varda i Demy, i la meitat de la família de Birkin (incloses Charlotte Gainsbourg i Lou Doillon) (7). 

The Princess Bride/La princesa promesa (Rob Reiner, USA 1987 (HBO))
Clàssic per a tots els públics que no ha perdut ni una gota del seu atractiu. A la vegada un irresistible conte d’amor, aventures i fantasia, i un comentari irònic sobre tots aquests gèneres. Inoblidable Iñigo Montoya. (8)

Mamá es boba (Santiago Lorenzo, Espanya 1997 (filmin))
Abans de convertir-se en escriptor d’èxit, Lorenzo va filmar aquesta raresa de culte sobre la vergonya que passen els fills amb les ximpleries que fan els pares. Filmada a Palencia, que no és cosa menor. (6)

El raig verd (Eric Rohmer, França 1986 (filmin))
Delphine (Marie Rivière) vol anar de vacances, però no troba companyia. Un drama de pa sucat amb oli obscurament còmic. Un dels films més màgics de Rohmer. (8)

La maledicció de Hill House (Robert Wise, USA 1963 (filmin))
Oblideu la sèrie recent o la pel·lícula amb Catherine Zeta-Jones; aquesta és la millor adaptació existent del clàssic de Shirley Jackson. I sense una gota d’efectes especials. (8)


2 comentaris:

  1. La princesa promesa està en el meu top 5 de pel·lícules preferides, ho té tot! Amor, aventures, humor, fantasia, frases èpiques, personatges èpics, mentides, enganys, traïció, mort, duels èpics, antagonistes bons, antagonistes dolents, i podria seguir i seguir

    ResponElimina