divendres, 25 de setembre del 2020

El xou de Murphy


«The Play That Goes Wrong» és una obra de teatre escrita per Henry Lewis, Jonathan Sayer i Henry Shields i estrenada a Londres l’any 2012. Afavorida per l’èxit des del primer moment (va rebre un Laurence Olivier Award el 2015), continua representant-se al West End fins el present i ha gaudit de versions triomfals a Broadway i a Austràlia. Llegint-ne la sinopsi és fàcil imaginar que es tracta d’una peça del tipus «Pel davant i pel darrera», on la gràcia de la funció consisteix en presenciar com l’espectacle descarrila per culpa de les mil-i-una fallades que es produeixen en escena.


«The Goes Wrong Show» («El xou que surt malament») és la versió televisiva de la idea precedent, estrenada el 2019 - 2020 a la BBC i accessible a casa nostra a través d’Amazon Prime. Es tracta de sis programes de mitja hora, enregistrats de cara al públic, cadascun amb una temàtica i un gènere diferent. Hi ha un conte nadalenc, un drama bèl·lic de la Segona Guerra Mundial (que fa pensar molt en «Allo! Allo!»), una intriga judicial, un relat d’horror, un idil·li amorós d’època i un drama ambientat al Deep South americà.


No cal dir que en el decurs d’aquestes sis representacions res no surt com estava previst i les incidències se succeeixen amb malastruga perseverança. Els actors entren per la porta equivocada, les perruques volen pels aires, els efectes especials fan llufa i els decorats cauen a trossos. Suposo que ja us en feu el càrrec. Tot plegat fa pensar en una d’aquelles pantomimes que tan populars són al Regne Unit durant les festes nadalenques entre un públic eminentment familiar. No els hi negaré als membres de la companyia estable el mèrit de sincronitzar perfectament el ritme de les seves errades davant d’una audiència en viu, però no sé si el nivell de l’humor m’acaba de fer el pes. Dit amb altres paraules, «The Goes Wrong Show» és un programa d’una comicitat pueril, que recomanaria sobretot a les vostres criatures (amb el benentès que els hi tocarà llegir subtítols o ser proficients en anglès). Pel que fa als adults, cadascú es coneixerà les seves limitacions (o manca de).

2 comentaris:

  1. Si tu el recomanes per a criatures, probablement a mi em pot agradar, hahaha! M'has encuriosit, no descarto fer-hi un cop d'ull, que és curtet, sembla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Confesso que només he vist 4 dels 6 capítols. Aquí la prova de foc és si et fa gràcia el primer capítol o no.

      Elimina