dilluns, 8 de febrer del 2021

Filmoteca forçosa (31)


The White Tiger (Ramin Bahrani, USA 2021 (Netflix))

Excel·lent adaptació de l’excel·lent novel·la d’Arvind Adiga sobre un criat emprenedor en una Índia contemporània plena de desigualtats. Gran treball del protagonista Adarsh Gourav en un conte d’humor negríssim. (8)

Julie and Julia (Nora Ephron, USA 2009 (Netflix))

Comèdia totalment «feelgood» sobre una de les primeres cuineres mediàtiques i sobre una pionera dels blogs de cuina. Meryl Streep es posa les botes sobreactuant per a diversió de tothom. (6)

Pride and Prejudice (Joe Wright, Regne Unit 2005 (Netflix))

Amb una direcció i una ambientació molt imaginativa Wright demostra que encara es pot adaptar Austen sense haver de repetir-se. Bones interpretacions de Donald Sutherland, Brenda Blethlyn i, sorprenentment, Keirah Knightley. (8)

Stroszek (Werner Herzog, Alemanya 1977 (Filmin))

Herzog se’n va a fer les amèriques amb el seu actor fetitxe Bruno S. i li surt una comèdia desesperada. El seu delirant final justifica que sigui la favorita de David Lynch. (8)

El xeic blanc (Federico Fellini, Itàlia 1952 (Filmin))

En el seu debut en solitari Fellini ja hi aboca tot el seu món (inclosos Nino Rota i Giulietta Masina). Un sainet divertidíssim sobre fantasia i realitat. (8) 


Dial M for Murder/Crim perfecte, USA 1955 (Canal Hollywood))

Palesament basada en una obra de teatre. Mecànica, distreta, però no gaire interessant. (7)




6 comentaris:

  1. Pues si son una gozada habrá que ver The White Tiger y El xeic blanc. Donde hay capitán…

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, per molt diferents motius, valen la pena. La novel·la d'Arvind Adiga també està més que bé.

      Elimina
  2. Dial M for murder és la tercera de les "obres de teatre" de la filmografia hitchcockiana, i m'agrada més que Rope i Lifeboat, la veritat. Efectiva i al gra. I la Grace kelly està fantàstica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ella està molt bé, però l'argument el trobo excessivament complicat per les satisfaccions que dóna.

      Elimina
  3. Doncs vaig veure fa poquíssim la versió de 'Pride and Prejudice' que dius i no em va agradar gens. Més pel que reflecteix que per les actuacions, suposo. Però no em va entretenir gens. La que dubtava si mirar o no era aquesta de 'Tigre blanc'. Recordo que en el seu dia la meva mare em va dir que el llibre xep xep i jo no el vaig arribar a llegir. Potser m'animaré a mirar la pel·li el proper cap de setmana, que sempre em manquen idees. A veure si amb aquesta sí que coincidim...

    ResponElimina
    Respostes
    1. De Jane Austen ja saps que et pots esperar: noies que busquen la millor manera de casar-se. Cal prendre-s'ho amb humor. Crec que la del tigre t'agradarà.

      Elimina