dimarts, 1 de setembre del 2009

Un apunt tan petit com banal



Ahir es va clausurar la magna exposició de Banksy al Museu de Bristol
Aquest retentiu anal que us escriu es preocupa de detalls tan poc profitosos com és el nombre i la procedència dels seus lectors. Alguns dies m’he sentit temptat de deixar-me dur per un cert triomfalisme, ja que l’audiència semblava haver pujat com l’escuma d’un cava tebi. És un fenomen enganyós, com vaig descobrir fa mesos. Ara us ho explico.

Us heu adonat que a l’extrem superior de la pàgina hi ha una opció que diu “Bloc següent”? En pitjar-la, i cal estar molt desvagat per fer-ho, vas a parar a un bloc aleatori que, en general, no t’interessa gens (no sé per quin motiu sovint són blocs sudamericans que es dediquen a vendre bijuteria amateur que no regalaries al teu pitjor enemic). És una ruleta russa virtual com allò del “Hoy voy a tener suerte” del Google, però amb resultats encara més desastrosos.

El fet és que en el moment que publiques un apunt a “blogger” entres amb dret preferent en aquest circuit atzarós. Així, en els segons següents, pots rebre visites de Mongòlia, Malàisia i Minnesota de gent que ha clicat l’opció per pura desesperació vital. Són visites que no beneficien ningú, perquè el navegant estàndard d’internet presenta una curiositat nul·la per la catalana parla i ni tan sols es molesta en pitjar el traductor (font d’humorades sens fi).

Sí, efectivament les visites augmenten durant un breu interval, que es pot prolongar, si retoques l’apunt, traient un espai o afegint una coma i tornant a publicar tantes vegades com vulguis. No sé com funciona això de la publicitat dins dels blocs i si, els que en teniu, cobreu segons el nombre de visites; si és així, el truc pot ser rendible. De res.

3 comentaris:

  1. eiii si saps com cobrar per fer això que fem passa-ho! ^^ no he pitjat mai el vincle que dius, com què ja ho expliques tampoc ho faré :) Per cert, divertit el quadre :P

    ResponElimina
  2. Clídice, pots posar-hi publicitat, GoogleAds i aquestes coses, però no en sé més. Pregunta en algun d'aquests blocs on t'assalten finestres emergents amb ofertes de telefonia i webs de contactes.

    ResponElimina
  3. així no, que em fa molta ràbia que insisteixin tant en què faci un curs de personal shooper. Jo que ahir vaig anar a La Roca Village i em vaig gastar 8 euros i per comprar alguna cosa :(

    ResponElimina