dilluns, 10 de maig del 2021

Filmoteca forçosa (44)


Chungking Express (Wong Kar Wai, Hong-Kong 1994 (Filmin))

El film amb el que Wong Kar Wai va enamorar tot déu. Triomf absolut de la forma sobre la substància, però quina forma! (8) 


Voyage à travers le cinéma français (Bertrand Tavernier, França 2016 (Filmin))

Extraordinària panoràmica del cinema francès entre els anys 30 i els 70. El recentment desaparegut Tavernier demostra ser un divulgador tan afable com entusiasta. Imprescindible per a tots els amants del cinema. (9)



Everyone Says I Love You (Woody Allen, USA 1996 (Filmin))

Lleugera i buida com una bombolla de sabó. Se li pot perdonar, perquè és un musical sense cap pretensió. Resulta curiós veure a uns joveníssims Edward Norton, Natalie Portman, Nastasha Lyonne o Gaby Hoffmann. (7)


The Perfectionist (Richard Shepard, USA 2018 (Netflix))

Una prometedora violoncel·lista ha de retirar-se per tenir cura de la seva mare malalta. Thriller truculent de sèrie B amb ínfules de vindicació feminista. Amb l’Allison Williams de «Girls». (5)  


Hawaii (Marco Berger, Argentina 2013 (DVD))

El 75% dels films de Berger van de dos homes que es van buscant i que s’acaben besant a l’escena final. Aquest no és dels més trepidants, però té el seu erotisme. (6)



Torn Curtain/Teló estripat (Alfred Hitchcock, USA 1966 (Filmin))

Entretinguda pel·lícula d’espies, una mica massa llarga i arítmica. Surt un científic (un físic) que per primera vegada no es converteix en súper-heroi per necessitats del guió. Recorda «L’afer Tornassol» i per això ja es fa simpàtica. (7)

6 comentaris:

  1. Precisament vaig repassar Torn Curtain i encara aguanta, malgrat la poca credibilitat del Paul Newman, que sembla fora del seu ambient. Per una vegada el bo és el científic, sí!

    ResponElimina
  2. He vist uns altres dos films famosos de Wong Kar-Wai (2046 i Deseando amar) i no em podria desagradar més el seu cinema, no estic fet per aquest tipus d'històries romàntiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi "2046" em va semblar una llauna. Aquesta és bastant més trepidant.

      Elimina
  3. The Perfectionist no me disgustó. Me lo temía. He perdido el criterio y el buen gusto...

    ResponElimina