dimarts, 29 de gener del 2019

Tres ciutats llombardes: Brescia (3)


A l'últim apunt sobre Brescia ja vaig mencionar les cases romanes contingudes al conjunt monumental de Santa Giulia. Aquest convent de monges benedictines és un veritable cofre del tresor, on s'hi poden trobar des d'artefactes romans fins a pintures murals renaixentistes. Aquesta del cavall de dalt es troba a l'església de San Salvatore on també s'exhibeix la bellíssima filigrana del paó datada el segle VIII.

Per sobre d'aquesta església més aviat nua hi ha el cor de les monges que està decorat meravellosament, dominat per la Crucifixió de Floriano Ferramola, que separa aquesta estança de la nau principal. Atesa la disposició de les apertures, és evident que les monges no gaudien de bona visibilitat per seguir la missa.


Davant d'aquest pany de paret prodigiós, hi ha el ric Mausoleu Martinengo (1503 - 1518), molt representatiu de l'art renaixentista a la regió de Brescia. Està elaborat en bronze i marbres diversos, i el firmen Gasparo Cairano i Bernardino dalle Croci. Les despulles que conté corresponen al capità de cavalleria Marcantonio Martinengo.


Particularment intrigant és l'església ovalada de Santa Maria in Solario, situada al capdamunt d'un tram d'escales. En el seu centre s'exposa la "Croce di Desiderio", una creu del segle IX profusament decorada amb pedres precioses i camafeus (sovint d'època romana). I en el sostre un prodigiós cel estelat dominat per la presència de Déu Pare Omnipotent. Són detalls que marquen Brescia com una ciutat que no us hauríeu de perdre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada