dimecres, 30 de gener del 2019

Trio en fuga

La sèrie de Showtime "Escape at Dannemora", visible breument a Movistar, narra uns fets esdevinguts l'any 2015 a una penitenciaria al nord de l'estat de Nova York. Dos assassins condemnats a cadena perpètua, Richard Matt i David Sweat, després d'un pla de llarga gestació, van aconseguir escapar del penal amb la complicitat de la seva amant i supervisora als tallers de confecció, Joyce "Tilly" Mitchell. És un tipus d'història que ja ens han explicat moltes vegades  i aquí, tret del triangle sexual amb dona cinquantina molt frustrada, no brilla una especial originalitat. I tanmateix, en la seva execució aquesta sèrie impressiona per la qualitat de tots els seus ingredients.

Dirigeix amb sorprenent personalitat l'actor Ben Stiller, a qui associem habitualment al cinema còmic. El guió de Brett Johnson i Michael Tolkin pot resultar parsimoniós per a qui busquí acció trepidant; però està farcit de tocs de gràcia i prodigis d'observació. Potser la seva principal pega és que són més potents els cinc primers episodis, dedicats a la preparació de l'evasió, que els tres últims que descriuen els antecedents i el desenllaç.

Pel que fa al tercet protagonista, no se'ls hi poden escatimar els elogis, perquè constitueixen l'element definitiu per fer d'"Escape at Dannemora" una sèrie memorable. Que Benicio del Toro exhibeixi magnetisme i matisos no sorprendrà ningú; però benvingut sigui. Paul Dano continua la seva imparable progressió: semblava beneit quan el vam comprar, però a la "Guerra i Pau" de la BBC ja ens va deixar bocabadats. No obstant, qui s'està emportant tots els premis és la Patricia Arquette; potser perquè engreixar-se i enlletgir-se són esforços que se solen retribuir a l'hora de repartir guardons. No vull dir que no se'ls mereixi tots, perquè està certament molt bé, però Dano i del Toro també.

A casa, a la sèrie li hem posat un vuit alt, o sigui que poca broma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada