dimecres, 15 d’abril del 2020

Filmoteca forçosa (4)


Ex-libris (Frederick Wiseman, USA 2017 (filmin))
El patriarca dels documentalistes americans observa el funcionament d’una gran institució sense immiscir-se. Si abans havia sigut la National Gallery de Londres, ara és la New York Public Library. Com que a casa som molt de biblioteques… imprescindible! (8)

Appropiate Behavior/Una noia de Brooklyn (Desiree Akhavan, USA 2014 (filmin))
Shirin és una noia d’origen iranià en plena exploració de la seva bisexualitat. Típic film fet per neoiorquins que es creuen molt llestos per retratar-se tan immadurs. No és estrany que a Lena Dunham li agradés. (5)

Fin de siglo (Lucio Castro, Argentina 2019 (filmin))
Un argentí i un català es troben un estiu a Barcelona i acaben al llit. És possible que s’haguessin conegut vint anys abans? La vida com a jardí de camins que es bifurquen. (7)

Tabloid (Errol Morris, USA 2010 (filmin))
Ex-miss i amb un coeficient intel·lectual altíssim, Joyce McKinney s’obsessiona amb un noi mormó grassonet. El sedueix i viuen un tòrrid idil·li a la campanya anglesa; o el segresta i el converteix en el seu esclau sexual? Retrat d’una dona ximple que no m’ha semblat gens especial. (6)

Paths of Glory/Camins de Glòria (Stanley Kubrick, USA 1957 (filmin))
Considerada un clàssic del cinema antibèl·lic, la pel·lícula va més enllà denunciant com en totes les estructures jeràrquiques els subordinats són utilitzats com a carn de canó. Kubrick mostra una cal·ligrafia fluïda i precisa tant a les trinxeres com a la sala del judici. (9)

Good Time (Josh i Bennie Safdie, USA 2017 (Netflix))
Amb lògica desballestada un criminal sense escrúpols intenta protegir el seu germà amb problemes mentals en una fugida al·lucinada. Colors àcids, música electrònica i els ulls de Robert Pattinson en un malson de saturació sensorial. (6)


2 comentaris:

  1. L'única que podria veure ara mateix no la deixes massa bé...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que no sempre coincidim, pot ser una bona raó per veure-la.

      Elimina