dimecres, 29 d’abril del 2020

La vida en un xip

Aquests dies, gràcies a Filmin, molts espectadors estem descobrint amb sorpresa i entusiasme la sèrie "Halt and Catch Fire", emesa originalment a AMC entre 2014 i 2017. Escrita pels debutants Christpher Cantwell i Christopher C. Rogers, la sèrie pertany al gènere del retrat d'un grup de professionals exercint la seva professió, com ho era també "Mad Men". Però el que allà eren publicitaris de Madison Avenue durant la dècada dels 60, aquí són pioners de la informàtica dels anys 80 a Silicon Plains, la zona de desenvolupament situada entorn Dallas.

És un món que en principi no té cap glamur i pot semblar una mica àrid pels profans, per això és tan meritòria la feina dels guionistes que aconsegueixen uns episodis cada vegada més absorbents i amb uns personatges amb gruix i personalitat. Merit també pels actors, que formen una esquadra molt sòlida tots ells. Lee Pace, a qui havíem conegut com a "hobbit", s'ha guanyat merescuda fama de "sex symbol" televisiu, però les que brillen més són les seves companyes Mackenzie Davies i Kerry Bishé. Potser aquest protagonisme femení atempta la veritat històrica, però en tot cas fa el programa més interessant.

De moment he vist la primera temporada, que va de fer un clon de baix preu dels ordinadors personals d'IBM, i la segona, que gira al voltant de les primeres comunitats de jocs en línia. Apassionant, encara que no ho sembli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada