diumenge, 26 d’abril del 2020

Filmoteca forçosa (5)

Cría cuervos (Carlos Saura, Espanya 1976 (Movistar+))
Conte sobre una infantesa marcada per la mort. Ha envellit molt bé. Inoblidable Ana Torrent. Inoblidable el «¿Por qué te vas?» de Jeanette. (8)

Lovesong (So Yong Kim, USA 2016 (Netflix))
Una casada insatisfeta es penja de la seva millor amiga, però no gosa dir-li-ho. Típic cas de film indie americà d’acció minimalista: a les antípodes de la intensitat. (6)

For Your Consideration/Nominats (Christopher Guest, USA 2006 (filmin))
Una nova sàtira coral de Guest, aquest cop els dards apunten a la indústria del cinema i els seus guardons. Un elenc de grans comediants on destaquen Catherine O’hara i Jane Lynch, però també Eugene Levy, Parker Posey, Ricky Gervais, Ed Begley Jr., Sandra Oh, Michael McKean, John Krasinsky i un llarguíssim etcètera. (7)

Strangers When We Meet/Un estrany a la meva vida (Richard Quine, USA 1960 (filmin))
Sense pretendre-ho hem acabat fent un cicle Kirk Douglas. Aquí, una història d’adulteris entre veïns narrada a mig camí entre el glamur de Hollywood i els nous aires dels 60. Kim Novak, magnètica com sempre. (8)

Ghadi (Amin Dora, Líban 2013 (filmin))
Faula sobre un nen discapacitat a qui la seva família fa passar per un àngel. Ni l’excés de bones intencions fa oblidar la seva absurda ingenuïtat. (5)

The Little Foxes/La lloba (William Wyler, USA 1941 (filmin))
Misantròpic melodrama sobre una família tòxica. Gregg Toland prossegueix els experiments amb la profunditat de camp de «Citizen Kane». La vaig veure de petit i no he pogut oblidar l’agonia de Herbert Marshall mentre Bette Davis el contempla impassible. (8)


2 comentaris:

  1. Per seguir amb la coherència dels posts anteriors, ni una n'he vist.

    ResponElimina