Sembla que va ser ahir que vam quedar impactats pel seu tors nu a «Girls», i des de llavors la seva carrera només ha anat cap amunt. Parlo de l’ex-soldat Adam Driver, improbable estrella de rostre poc canònic, que ja ha treballat amb alguns dels grans —Clint Eastwood, Leos Carax, Spike Lee, els Coen, Steven Spielberg, Martin Scorsese, Terry Gilliam o Jim Jarmusch— i que aquests dies és present a les nostres pantalles per partida triple.
- Per descomptat el seu rol més popular és el de Kylo Ren, el dolent oficial de la tercera trilogia «Star Wars». Per primer cop m’he negat a anar a veure el lliurament de torn de la saga. Mai no he compartit l’adoració nostàlgica que li professen alguns companys de generació i decididament no crec que calgui prendre-se-la gaire seriosament; però fins i tot en casos de pur entreteniment cal exigir uns mínims de qualitat. No pot ser que els guions es limitin a barrejar grans efectes especials amb apunts de mística impostada sense que al darrera hi hagi alguna idea d’arc argumental. Res d’això sembla existir a «The Rise of Skywalker», on han atès les peticions dels fans tot atropellant la poca lògica interna que fins ara s’havia mostrat. Maniobra calculada per satisfer (i frustrar) tothom, on tant els actors com els personatges difunts tornen a la vida i la mínima concessió al públic LGTBQ+ es pot eliminar fàcilment en els mercats que vulguin censurar-la. Passo.
- Més prestigiós és el seu paper a «Marriage Story» de Noah Baumbach, pel·lícula favorita de la crítica i solvent aspirant a la collita de premis de la temporada. El director explica amb una lleugera capa de maquillatge el seu propi divorci, una trama que no es pot considerar excessivament original, tot i que en aquest cas els cònjuges intenten conduir el procés de la forma més civilitzada possible. Scarlett Johansson i Adam Driver redimeixen amb les seves bones actuacions alguns treballs seus més genèrics (Driver plora molt bé i canta amb força sentit una peça de Sondheim). Laura Dern roba, com sol fer, totes les escenes on apareix. «Marriage Story» tendeix a creure’s més important del que realment és i la suma no acaba d’estar a l’altura de les seves parts.
- La seva intervenció més discreta, tot i actuar com a protagonista absolut, és a «The Report» de Scott Z. Burns, pel·lícula que aquí només hem pogut veure a Amazon Prime. Interpreta el paper sense lluïment d’un aplicat investigador del senat que treu a la llum els casos de tortura perpetrats en els centres de detenció de possibles terroristes. Es tracta d’un film freqüent a la cinematografia americana, en el qual es narra com la voluntat d’un sol individu és capaç de denunciar i de vèncer les pomes podrides del sistema; un cant, en definitiva, a les bondats de la democràcia USA, que pot ser imperfecta en alguns casos, però que disposa de mecanismes autoreguladors perquè els culpables acabin pagant gairebé sempre. Al costat de Driver, apareix un munt d’actors coneguts (John Hamm, Maura Tierney, Michael C. Hall, Corey Stoll, Matthew Rhys…), encara que, llevat d’Annette Bening, tots són vist i no vist. Tant se val, perquè «The Report» no podria ser més tediosa. Eviteu-la.
oi que sortia a Friends?, i també a aquella de Harrison Ford 8 DÍAS SIETE NOCHES o quelcom així? Quan el vaig veure a Stars Wars em va semblar que el seu físic no li esqueia al personatge, es massa blandengue i amb un rostre poc convencional. Però es veu que com de costum, anava errat, i el noi triomfa a la gran pantalla.
ResponEliminaQuan a Star Wars, llevat del moment en que es va veure la primera, que varem al·lucinar tots, la resta són un pal inconsistent i sovint incomprensible.
SALUT
Home, no ho fa malament. Ja veus que no para de treballar.
EliminaOstres, l'he confós amb David Lawrence Schwimmer. Sorry.
ResponEliminaJa m'ho semblava, en Driver és massa jove per haver intervingut en aquestes antigors.
EliminaJa se de que em sonava la cara d'Adam Driver. De la peli de Jarmusch los muertos no se mueren.
ResponEliminaI potser "Patterson", també de Jarmusch.
Elimina