dijous, 23 de gener del 2020

Simi criminal

No crec que hi hagi plataforma televisiva més versàtil (per no dir desconcertant) que Netflix, capaç de produir alguns dels programes més vulgars i populistes, però també d'acollir alguns dels autors més exquisits actualment en actiu. Recordem la producció d'obres molt estimables de primeres figures com Scorsese, Cuarón, Bong Joon-ho o els germans Coen. L'any passat ens regalaven un curt coreogràfic de Paul Thomas Anderson, on es presentaven tres cançons del darrer disc de Thom Yorke, i ara ens sorprenen amb una estrena tardana de David Lynch.

En realitat el curt "What Did Jack Do?" va acompanyar la presentació d'un llibre de fotografies de Lynch a la Fundació Cartier de París el 8 de novembre de l'any 2017 i des de llavors no s'havia tornat a veure. Des d'aquest 20 de gener està disponible a Netflix per a qui vulgui viure una experiència única.

Diu la sinopsi oficial: "en una estació de trens clausurada, un detectiu d'homicidis realitza una entrevista a un mono turmentat". El policia és el propi Lynch i el mico, impecablement vestit, és un cebí sud-americà. El diàleg, farcit de frases fetes, aborda la raó per la qual la gallina va travessar la carretera entre altres "non sequitur" diversos. Fins i tot hi ha un número musical interpretat per la mona. Només dura disset minuts i no us creureu el que esteu veient. Surrealista i còmica. Val la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada