dijous, 9 d’abril del 2020

Filmoteca forçosa (3)

20.000 llegües de viatge submarí (Richard Fleischer, USA 1954 (Disney+))
Clàssic aventurer que serveix com a homenatge al recentment desaparegut Kirk Douglas. Què seria la vida sense calamars gegants? (8)

El balcó de les dones (Emil Ben-Shimon, Israel 2016 (filmin))
Un nou rabí una mica fonamentalista sembra la discòrdia dins d’una comunitat de jueus ben avinguts. Sainet israelià populista i humorístic. «Tenim les nostres rareses, però en el fons tothom és bo». (6)

Viaje al cuarto de una madre (Celia Rico, Espanya 2018 (Movistar+))
Mare i filla (Lola Dueñas i Anna Castillo) duen una vida més aviat claustrofòbica al sofà de casa seva. La noia vol sortir a conèixer món, la mare se’n dol. Poca cosa més passa en aquesta pel·lícula tan ensopida. Pèssima idea contemplar-la durant un confinament. (5)

Cairo 678 (Mohamed Diab, Egipte 2010 (filmin))
Es basa en fets reals, sobre el moviment de resposta als freqüents assetjaments sexuals que patien les dones egípcies al transport públic i a les aglomeracions en general. Eficaç, però una mica simplista, segurament a causa de la seva intenció didàctica adreçada a les víctimes del problema i els seus causants. (7)

Three days of the condor (Sidney Pollack, USA 1975 (filmin))
Paradigmàtic thriller d’espionatge dels anys 70. Uns Robert Redford i Faye Dunaway en plenitud ja justifiquen el visionat.

The Iron Giant (Brad Bird, USA 1999 (Amazon Prime))

Ignoro si aquesta obra mestra de l’animació americana és tan coneguda com  es mereix. Perfecta ambientació durant la paranoia de la Guerra Freda en un poblet de Maine que significativament es diu Rockwell. Faula pacifista de disseny superlatiu i amb uns protagonistes excepcionals. De visió obligada per a tota la família. (9)


7 comentaris:

  1. Aquest confinament farà que les llistes de lectura i de visionat de pel·lícules i sèries de final d'any siguin espectaculars. En el teu cas, si la fessis, la de pel·lícules es podria escriure en un rotlle de paper de vàter d'aquells que sobrin després del confinament. M'ha interessat aquesta última que comentes, juraria que no l'he mirat, potser m'hi decideixo algun dia, que jo també estic mirant força pel·lis aquest any.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te la recomano moltíssim. Dirigeix Brad Bird, que més tard dirigiria "Ratatouille" i "Els increïbles".

      Elimina
    2. I, sí, de moment sembla que llegeixo menys del previst i m'inclino pel visual.

      Elimina