dissabte, 5 de desembre del 2020

Delinqüència provincial


«Brassic» —una expressió popular que crec que vol dir «sense un cèntim»— és una sèrie britànica de Joe Gilgun i Danny Brocklehurst, estrenada el 2019 i que de moment consta de dues temporades de sis capítols (és a Filmin) (Joe. Va d’una colla de penjats que viuen en un poble del nord d’Anglaterra i es dediquen al petit crim i les activitats marginals. El seu modus vivendi habitual abasta el cultiu de marihuana, el desguàs i venda de vehicles robats, els clubs de sexe i les festes privades sadomasoquistes, res particularment extrem, encara que de vegades la situació se’ls escapa de les mans amb conseqüències una mica violentes.


En tot cas, no cal patir gaire, perquè la colla està formada per dròpols simpàtics i les intencions de «Brassic» són en gran part còmiques. I dic en part, perquè la sèrie també té un vessant més seriós, especialment amb el seu protagonista Vinnie O’Neill (Joe Gilgun), un home bipolar, fill d’un pare alcohòlic, enfonsat en la precarietat i la penúria sentimental. L’equilibri entre la comèdia i el drama no sempre es resol de forma satisfactòria, ja que, encara que els moments més seriosos tenen una dosi de sentimentalisme molt ben mesurada, l’humor és sempre exagerat fins els límits del costumisme grotesc.


És una sèrie amb bon ritme, bona música i decididament simpàtica, que segurament a qui més agradarà serà al jovent més eixelebrat. Al menys la puntuació a Filmin és inusualment alta i no seré jo qui la desmenteixi. A tall d’anècdota, hi surt Dominic West (suposo que per afegir un ham comercial al repartiment) fent de metge inepte, més preocupat d’aconseguir droga que de tenir cura dels seus pacients.

2 comentaris:

  1. Tots els actors son força coneguts a la tele anglesa, no només el West. He vist les dues sèries i m'ho he passat molt bé. És grotesca, però si entres en el joc, la barreja drama-comèdia funciona bé. Sobretot perquè el Gilgun és molt bo fent d'ell mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a nosaltres els actors potser no són tan coneguts, però també és aquesta la gràcia.

      Elimina