dissabte, 29 de febrer del 2020

El dimoni de les llistes: els gossos d'Acteó

Mentre dubta, el van veure els gossos. Els primers Melamp i el sagaç Icnòbates, van donar senyal amb el lladruc, Icnòbates de Gnosos i Melamp de raça espartana. Després es llancen els altres, més veloçment que el vent ràpid: Pàmfagos i Dorceu i Oríbasos, tots arcadians; i el vigorós Nebròfonos i amb Lèlaps el cruel Teró, i Ptèrelas lleuger de peus, i Agre fi de nas, i Hileu feia poc temps ferit per un senglar ferotge, i Nape concebuda d'un llop, i Pèmenis que segueix els ramats, i Harpia acompanyada de dos cadells, Ladó de Sició magre de flancs i Dromas i Cànace, Esticte i Tigris i Alce i Leucó de pel nivi i Àsbolos de pèl fosc, Lacó robustíssim i Ael·lo, fort a la cursa, i Toos i la ràpida Licisce amb el seu germà el Cipriota i Hàrpal amb una clapa blanca al mig del negre front, i Melaneu i Lacne hirsuta de cos, i dos cadells de pare dicteu i mare lacònida, Labros i Agríodos, i Hilàctor de veu aguda i els que fora massa llarg d'anomenar.

("Metamorfosis", Ovidi, traducció d'Adela M. Trepat i Anna M. de Saavedra)

Diu Stephen Fry a "Mythos" que tots aquests noms fan bones contrasenyes per a internet.

4 comentaris:

  1. Ostres, no hi havia caigut, hi ha grans noms per fer servir de contrasenya com Nebròfonos, Ptèrelas o Lacó robustíssim, no hi ha hacker que els trobi.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni usuari que els recordi al cap de cinc minuts... :p

      Elimina
  2. La meva llista canina.
    Tobby, Bobby, Snoopy, Pluto, Dino, Laika, Milú, Idèfix, Rin Tin Tin, Rex, Buck, Truman, Ran Tan Plan, Goofy, Reina y Golfo, Slinky, Lassie, Niebla, Scooby Doo, Beethoven, Toto, Patán i el millor de tots: D' artacan.

    ResponElimina