dissabte, 12 de desembre del 2020

Sitcom (11): acampada a la lluna

Aquest any ja dúiem a l’esquena dues sèries suposadament còmiques sobre la carrera espacial —«Avenue 5» amb Hugh Laurie i «Space Force» amb Steve Carell (i Lisa Kudrow i John Malkovich)—, les dues considerablement fallides, al meu parer. I com que no hi ha dos sense tres, ara disposem a Movistar+ de la «sitcom» «Moonbase 8» sobre tres astronautes de mitjana edat que s’entrenen per viatjar a la lluna en una base lunar simulada, perduda al desert d’Arizona. Els tres protagonistes (que fan, a més, doblet com a guionistes) són un ex-pilot d’helicòpters per a turistes (el ben conegut actor John C. Reilly), un científic que és fill d’astronauta (el no tan conegut Fred Armisen) i un professor que vol propagar la doctrina cristiana per l’espai (el desconegut per a mi Tim Heidecker).


La comèdia de «Moonbase 8» s’intenta extreure de l’escassa heroïcitat dels seus personatges i dels problemes que poden sorgir de la convivència entre personalitats tan diverses, però la veritat és que el somriure rarament aflora. Sis capítols de mitja hora tampoc és un format que permeti aprofundir en la situació i, encara que figuri que els aspirants a astronautes ja porten allà gairebé dos anys, quan acaba la temporada es diria que encara està tot per començar. El més interessant de «Moonbase 8» és un jugador de futbol americà que surt al primer capítol (crec que és famós i l’han posat per atreure públic), però no torna a sortir.


De les tres comèdies sobre l’espai d’enguany aquesta deu ser la de pressupost més ajustat. Fracàs per fracàs, millor evitar les despeses excessives. 

5 comentaris:

  1. Ya que has sacado a colación a Hugh Laurie, te diré un par de cosas sobre él. Mide 6 ft 2 in y, al contrario que George Clooney, no es especialmente amable ni simpático. Nos lo contó uno de los miembros del equipo de rodaje de la película que ambos protagonizaron en Valencia (y que resultó ser un fiasco)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els britànics, al contrari dels americans, no estan obligats a ser simpàtics, crec.

      Elimina
    2. Cierto, pero hay excepciones. Yo tampoco soy simpática.

      Elimina
  2. De les tres només he vist 'Space Force' i, efectivament, també la considero fallida. Steve Carell no em fa gens de gràcia, sempre sobreactuat, i no sé per què últimament el veig per tot arreu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que està pertot arreu, però de vegades em fa gràcia.

      Elimina