dijous, 7 de gener del 2021

Filmoteca forçosa (27)


Twin Peaks: Fire Walk With Me (David Lynch, USA 1993 (Filmin))

Després d’haver embolicat la troca de mala manera a la segona temporada, Lynch filma una preqüela on hi ha molt poca informació nova i tot és uniformement desagradable. Se’n sortiria millor fugint cap a endavant a la tercera temporada. (6) 


In the Loop (Armando Ianucci, Regne Unit 2009 (Filmin))

Farsa molt divertida sobre com polítics ineptes ens podrien conduir a una nova guerra. Podria ser un capítol especial de «Veep». (7)


50/50 (Jonathan Levine, USA 2011 (Starz))

Drama amb tocs de comèdia sobre un càncer juvenil. Millor del que caldria esperar d’un film que vol evitar enfonsar els ànims. Bones interpretacions de Joseph Gordon Levitt i Anjelica Huston. Falla en els papers femenins: la xicota insolidària (Bryce Dallas Howard) i la terapeuta inepta i possible material romàntic (Anna Kendrick). (7)


Greed/Cobdícia (Michael Winterbottom, Regne Unit 2019 (Movistar+))

Steve Coogan fa d’un homòleg britànic d’Amancio Ortega que celebra en una illa grega el seu 60 aniversari. Sàtira tirant a fàcil amb tocs demagògics que inclouen tallers d’esclaus a Sri Lanka i refugiats sirians a la platja. Shirley Henderson fa de mare de Coogan, encara que van néixer el mateix any. (5)


Ma Rainey’s Black Bottom (George C. Wolfe, USA 2020 (Netflix))

Adaptació d’una obra de teatre d’August Wilson sobre l’enregistrament ple de tensions d’un disc de la llegendària cantant de blues Ma Rainey. L’artificiositat de la peça se salva per les fulgurants interpretacions de Viola Davis i del malaguanyat Chadwick Boseman. (7)


Saboteur (Alfred Hitchcock, USA 1942 (Filmin))

Amb el tema del sabotatge, tan apropiat per a temps de guerra, un nou cas de fals culpable amb fugida camp a través (i acompanyat per una senyoreta de bon mirar). Una mica discursiva, però té els seus moments, com el circ de freaks o la famosa escena final a l’Estàtua de la Llibertat. (7)




2 comentaris:

  1. Clàssic, el final de Saboteur. La resta, psè. I Twin Peaks només s'entén quan el Mark Frost explica en algun lloc tot el que el Lynch es deixa expressament a la carpeta.Tot i això, un plaer en qualsevol format, si hi entres.

    ResponElimina