diumenge, 26 d’abril del 2009

Money talks


Foto de Ben McLeod
Pedro Almodóvar filmà l’any 1987 “Mujeres al borde de un ataque de nervios”, una comèdia embogida que va agradar tothom, a fidels i a nou vinguts, per la seva frescor desacomplexada; fins i tot va estar nominada a l’Oscar del 1988, que no va guanyar (encara). En aquell moment es va parlar molt d’un remake americà de la història, en el qual Jane Fonda estava molt interessada (suposadament per fer el paper de Rossy de Palma). Recordo que la Fonda (que no profunda) justificava l’adaptació en el fet que el públic americà no comprendria personatges com el taxista empàtic interpretat per Guillermo Montesinos. No afegiré comentaris.

El projecte quedà mort durant anys i panys i, de sobte, aquesta nit d’abril, la xarxa va plena de notícies sobre el seu reviscolament. Pel que llegeixo, la Fox pensa fer-ne una sèrie televisiva centrada en un grup d’amigues de la infantesa i s’inclouran detalls totèmics de la cinta original. És a dir, “Mujeres desesperadas” + gaspatxo, una combinació ideal, a parer dels productors. M’imagino que tota aquesta informació ha estat orquestrada per una agència de publicitat molt ben pagada i que, a sobre, pensa generar expectacions i possibles patrocinadors.

Francament, no sé com s’ho miren. Cada dia que passa m’emprenya més que qualsevol opció estètica es tamisi a través del lucre, i la meva darrera esperança és que tots aquests executius borderline fracassin estrepitosament. Potser sóc un ingenu sense futur, però ja m'està bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada