dimarts, 27 de gener del 2009

Homofòbies (II)

Ara farem una mirada cap a l’Oest.

The Internet Movie Database (IMDb) és una enorme base de dades sobre el cinema i els seus professionals. Entre d’altres moltes coses, ofereix als seus visitants la possibilitat de votar les pel·lícules amb una puntuació que va de 1 (execrable) fins a 10 (excel·lent). El fet és que, des de la nominació del film “Milk” de Gus van Sant a diversos premis Oscar, aquest ha sofert un linxament virtual en les seves votacions, com es reflecteix a la gràfica adjunta (l'escala de l'esquerra indica la posició en el Top 250).

Pel que he llegit, una situació similar es produí fa tres anys quan una altra pel·lícula de gran pressupost i temàtica homosexual, “Brokeback Mountain”, fou nominada pel premi a millor pel·lícula.

Resulta difícil predir qui hi ha darrera d’aquest sabotatge simbòlic i sense efectes reals en la concessió del premi. És sabut que la dreta religiosa és molt bel·ligerant als Estats Units (i on no?), però jo m’inclinaria més aviat per buscar-hi l’origen en un cert tipus d’adolescent gamberro i d’homofòbia visceral, que no ha trobat millor forma de perdre el temps. Sigui com sigui, quedi constància del poder de la Xarxa com a medi en el qual es pot propagar fàcilment l’homofòbia anònima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada