dimarts, 10 de març del 2009

Sonata per a sonats

Bona època aquesta de la crisi, si us queden un parell d'euros per gastar: els botiguers van desesperats per col·locar el gènere al preu que sigui, amb facilitats de pagament i dos quilos de fruita de regal. Fa una mica de pena que, per exemple, un dels millors discos de l'any passat ("3" de Portishead) te'l puguis comprar a menys de 5 euros, però aprofitarem l'ocasió nogensmenys.

Així és com m'he firat a meitat de preu "Lo piano vermell", encantador llibre-híbrid, fet a quatre mans entre el dibuixant barceloní de Sineu Max i el músic rossellonés inclassificable Pascal Comelade.
El curiós cas dels dissenys comunicants
Max aporta un còmic tintinesc i musical ambientat a la República Lògic-Fobista dels Encantats, on no hi falten els boscos boletaires marca de la casa i un seguit d'encontres amb il·lustres heterodoxes catalans: des del Petòman, fins a Sisa, passant per Dalí, l'ultraïsta mallorquí Fortunio Bonanova, el pianista Ricard Viñes i, per descomptat, Comelade lui même.

El músic, apart d'exercir de musa del dibuixant, aporta un disc inèdit, 'El steinway a la guillotina', enregistrat amb la Bel Canto Orquestra durant diversos concerts del 2006. Música de cabaret (galàctic, per descomptat), polques i reggae, Stiv Bators de la maneta de Jonathan Richman, pianos de joguina per melodies en estat de somriure permanent.

Tot plegat, un regal pels admiradors de l'un o de l'altre, i una perfecta introducció per convertir els infidels restants.

4 comentaris:

  1. Merda! Jo el vaig pagar a preu sencer... no es pot ser impulsiu!

    ResponElimina
  2. Bé, jo vaig pagar el preu sencer per Portishead. Ningú no és perfecte!

    ResponElimina
  3. Santi: t'imaginava més prudent!

    ResponElimina
  4. Bé, de fet era preu FNAC (5% de descompte?). És que va ser amor a primera vista...

    ResponElimina